• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

ART POINT GALLERY & MÜZAYEDE / 99.ONLINE MÜZAYEDE

  • MÜZAYEDEMİZİN ALICI KOMİSYONU %15'DİR. 
  • VERİLEN PEY GERİ ALINAMAZ.
  • TÜM ESERLER HALİYLE SATIŞTADIR.
  • ÇEŞİTLİ RENK,TON FARKLILIKLARI VE EKRANDA
  • GÖRÜNEMEYECEK KÜÇÜK DETAYLAR İÇİN ESERLERİ YAKINDAN GÖRMENİZİ YA DA GALERİMİZDEN BİLGİ ALMANIZI TAVSİYE EDERİZ.
  • ALTERNATİF ÖDEME VE TESLİMAT YÖNTEMLERİ İÇİN İRTİBATA GEÇİLMESİ RİCA OLUNUR.

Lot: 27 » Tablo

Atilla GALATALI

ANADOLU KADINI - 30x14 cm - SERAMİK - İmzalı

1936 Artvin doğumlu sanatçı, Trabzon Lisesi 2. sınıfta iken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu işitme duyusunu yitirince okulu bıraktı. 1957 de geldiği İstanbul'da Bedri Rahmi Eyüboğlu ile tanıştı. O yıllarda bir ekol olan hocasının yanında mozaik çalışmalarına başladı. Sonrasında Eczacıbaşının seramik kurslarına devam etti. İsmail Hakkı Oygar ve Hakkı İzzet'ten seramik dersleri aldı.1960'lar seramik sanatına karşı müthiş bir sevgi ve uyanış dönemidir O'nun için. Yaşamının eksenine oturttuğu seramiği tanımaya, keşfetmeye koyulur. Gece gündüz çalışır, pes etmeden denemelerini yineler ve seramiğin sırlarını çözer. Seramik formlarında ve objelerinde farklı yüzeyler arasındaki organik bağıntıları araştırır, kapalı üç boyutlu kompozisyonlarında formun iç dinamiğinden ve ürettiği çağrışımlardan yararlanır. Yüzey tekstürünün kitle ile olan ilşkilerini araştırır. Bilinçli araştırmalar sonucunda elde ettiği birikimleri seramiğe aktarmakta büyük başarı gösterir.1963-1986 yılları arasında katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda 26 birincilik, 2 ikincilik ve 3 mansiyon kazanır. 150'yi aşkın büyük pano uygulaması Türkiye'nin dörtbir yanında yer alır. Birçok devlet binasının yanısıra Türk Petrol, Azot Sanayi Genel Müdürlüğü, Harbiye Ordu Evi, İzmir Efes Oteli, Çanakkale Seramik gibi kurum ve kuruluşların duvarlarında dünden bugüne Attila Galatalı imzası taşıyan panolar vardır. 1972 yılında Vallauris-Fransa Uluslararası Seramik Bienalin'de 1.lik ödülü aldığı "Güneş Motifi" panosu Vallauris Moderv Seramik Müzesi'nde sürekli sergilenmeye alınmıştır. 35 yıl süren ve tutucu olmadan, hep yeniyi arayan serüveni boyunca seramik dünyasına unutulmaz yapıtlar ve değerler katmıştır.
Detaylar
Lot: 33 » Tablo

Bayram GÜMÜŞ

PAZAR YERİ - 40x58 cm - GRAVÜR ÜZERİNE YAĞLIBOYA - 2015 - İmzalı

1960 yılında Konya’da doğdu. 1967’de ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. 1977’de lise öğrenimini yarıda bırakarak ayrıldı. Askere gidene kadar çeşitli işlerde çalıştı. 1980’de başladığı askerliği sırasında, boş zamanlarını değerlendirmek için, arkadaşlarına hatıra olsun diye resim yaptı. Askerliğini bitirdikten sonra, değişik günlük işlerde çalışmaya ve resim yapmaya devam etti. 1983’te resimlerini gören Kasım Koçak’ın özendirmesiyle, resim çalışmalarını hızlandırdı. Bir süre Kasım Koçak ve İbrahim Çiftçioğlu atölyelerinde çalıştı. Daha sonra, 1984’te kendi atölyesini açtı ve yaşamını resimle kazanmaya başladı. 1985’te Ankara’da ilk kişisel sergisini açtı. Safyürek (naif) resmin tipik temsilcileri arasında yer alan Bayram Gümüş, kendine özgü bir renk anlayışı içinde bu tarz ressamlara özgü yaşam sevincini ve mutluluğu içtenlikle yorumlamaktadır. 

Detaylar
Lot: 41 » Tablo

Burhan UYGUR

ÇEKİL GİT - 20x29 cm - KAĞIT ÜZERİNE RAPİDO - İmzalı - (ÇİFT TARAFLI)

Orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1961 yılında şimdiki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan, dönemin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüpoğlu Atölyesi'nden 1969 Şubat döneminde mezun oldu. 1968 yılında daha akademide öğrenci iken; Beyoğlu Sanat Galerisi'nde ilk sergisini açan sanatçı, 1970'te Avusturya Hükûmeti'nin bursuyla Salzburg Yaz Akademisi'nde ressam Corneille ile çalıştı. Hollanda'da bir sokak sergisi de açtı. 1968'deki İlk sergisinde beklediği ilgiyi bulamadı ama, aynı yıl Çağdaş ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada "Yılın Genç Ressamı" unvanını alarak birinci oldu. "Kurallardan hoşlanmazdı. O'nu sınırladığını düşünürdü. Ama disiplinliydi aynı zamanda. Kalıbına sığmazdı. Gece aklına eser esmez, dışarı çıkardı. Aslında gece, gündüz fark etmezdi O'nun için. Yapıtlarında da bunun görülebildiğine inanıyorum." diyor Vesile Uygur, eşi Burhan Uygur için.[2] Yaşarken sanatçı olma mutluluğunu yaşayan Burhan Uygur, resim yapmak için bir an olsun yanından ayırmadığı ve resimlerini yaptığı "Defteri"ni Erol Simavi'ye satarak; o parayla Üsküdar'daki ailece oturduğu evi satın aldı. (Bir defter parası ile Bir ev) ..."Bir Çöp tenekesinde bile kendimi görürüm ben. Resmin işiği değil; uşağıyım,çömeziyim, hamalıyım"[3] diyen Burhan Uygur,1986 yılı Ocak ayında 2. uluslararası Asya Avrupa Bienali'ne katılma konusunda 31 sanatçı, yazar, eleştirmen ve galericinin katıldığı ankette 19 oy alarak katılma hakkını kazandı ve ikincilik ödülü aldı. 1989 yılında beyin kanaması geçirdikten sonra kendine gelir gelmez, kâğıt ve boya isteyen sanatçı, normal yaşamını sürdürürken; 1992'de direksiyon başında ikinci kez geçirdiği beyin kanaması sonucu öldü.
Detaylar
Lot: 45 » Tablo

Celal TUTANT

NÜ - 32x39 cm - KAĞIT ÜZERİNE KARIŞIK TEKNİK - İmzalı

1910 yılında Çorlu’da doğdu. Orta öğretimini Konya İlköğretmen Okulu'nda okudu. 1932'de mezun oldu. Yüksek öğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nde tamamladı. 1933'te hocası Efser İsmail ile evlendi. İlk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik yaptı. Ali Çelebi, Turgut Zaim ve Cemal Tollu’dan resim dersleri aldı. 1946’dan itibaren devlet sergilerine resimler verdi. Akhisar’da Türkçe öğretmenliği sırasında ilk kişisel sergilerini düzenledi. 1973’te Cumhuriyet’in 50. yılı nedeniyle düzenlenen sergide, “Köy Düğünü” tablosuyla başarı ödülü kazandı. 1963'te İstanbul'da ilk kişisel sergisini açtı. 1964 yılında emekli oldu. 1987'de İstanbul'da Kayaalp Sanat Galerisinde eski ve yeni resimlerinden oluşan kapsamlı bir sergi açtı. 1994 yılında yaşama veda etti. Yapıtları özel ve kurum koleksiyonlarında bulunmaktadır. 1940'lı yıllarda, Türk resim sanatında yeni bir gelişmeyi amaçlayan genç sanatçılar Yeniler adı altında toplanan bir ressam birliği kurdu. Yeniler, belirledikleri bir konu kapsamında araştırmalar yaparak resim üretmeyi hedef edindi. Amaçları, toplum kesitlerinin yaşam özelliklerini yansıtan resimler yapmaktı. ''Resim, toplumsal gerçekçi değerlere yönelmelidir'' düşüncesinde birleştiler. Yeniler Grubu'ndan olan Celal Tutant'ın resimleri, eski ustaların sanat birikimleri üzerinde doğa etüdüne öncelik tanıyan, izlenimci palete yatkın bir anlayışın ürünüdür.
Detaylar
Lot: 46 » Tablo

Cihat ARAL

FİGÜRLÜ KOMPOZİSYON - 33x48 cm - KARTON ÜZERİNE YAĞLIBOYA - 1996 - İmzalı

1964-1969 yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. İlk Kişisel sergisini 1970 yılında Taksim Sanat Galerisi'nde açtı. Sanat alanında ihtisas yapmak üzere devlet bursuyla 1970 yılında Fransa'ya gönderildi. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok kişisel sergi açtı. 1. Güzel Sanatlar Derneği 1 Mayıs Ödülünü aldıktan sonra hiçbir ödüllü sergiye katılmadı. 1985 yılında 1402 sayılı sıkıyönetim yasası ile görevinden alınan sanatçı, 1974 yılında yurda dönerek İDGSA'ne Öğretim Görevlisi olarak atandı. 1976-1980 yılları arasında Görsel Sanatçılar Derneği genel sekreterliği ve başkanlığını yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi'nde; 1994 yılında Doçent, 1999 yılında Profesör oldu. 2003-2004 yılları arasında MSÜ Resim ve Heykel Müzesi müdürlüğü yaptı. 1984 yılında aynı kurumdan istifa ederek emekli oldu. Yurtdışı ve yurtiçinde birçok kişisel ve karma sergiler gerçekleştiren Cihat Aral, sanatsal çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Cihat Aral, yapıtlarında, psikolojik derinlik taşıyan insan trajedisini bireysellikten arındırıp, çokluğu, bütünlüğü, rengin açık-koyu değerleri ile sade bir resim dili kullanarak ifadelendirmeye çalışmaktadır. "Cihat Aral'ın tuvallerinde, gece vakti ay ışığının romantik atmosferinde, göz göze gelince yaptıkları işe ve hayat kavgasına bir süreliğine de olsa ara verip sessizliğe dalan iki aşık yada aynı sıkıntıları paylaşan ve bu doğrultuda grup olarak çalışan, sokak köpekleriyle dostça işbirliği yapan çöp insanlarının yaydığı sinerji, koşullar ve zaman ne olursa olsun her yerde olduğunun farkına vardırıyor insanı.
Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki